10. kolo - Olešnice : Kotvrdovice 1:1 (1:0) - bod z půdy favorita, i když mohlo být i více

20.10.2012 00:00

Do domácím výprasku jsme zajížděli na půdu jednoho z favoritů soutěže, do Olešnice. Domácím se úvod soutěže podařil a drží se stále na čelních místech tabulky. Náš celek již mohl počítat s Laděm Hanslem, který se tak postavil pod útočnou dvojici Sehnal-Nečas.

K překvapení domácích diváků jsme to byli spíše my, kdo byl v úvodu nebezpečnější. Už ve druhé minutě se po kombinaci s Laděm Hanslem dostal do výborné střelecké pozice Petr Sehnal, ale byl zblokován a zpětná přihrávka na Radima Krempaského už neprošla. Ve 4. minutě to zkoušel Laďa Hansl poprvé a ne naposledy z poloviny hřiště. V 5. minutě přišel centr do malého vápna, kam se natlačil Petr Sehnal, ale z těsné blízkosti přestřelil. Domácí zahrozili poprvé v 7. minutě, kdy se hned po souboji Davida Filipa s útočníkem dožadovali penalty. Z dalšího útoku stříleli pak těsně vedle. Po čtvrt hodině hry se do šance dostal Pavel Nečas, kdy mu Petr Sehnal sklepl míč na velké vápno, ale Pavlova střela mířila pouze do prostředka branky. V nezáživné pasáži pak dvakrát zahrozili domácí. Všechny jejich útočné snahy byly vedeny stejně a to na pravou stranu na rychlého záložníka, který pak zkoušel štěstí střelami z hranice vápna. Jednou dobře zasáhl Filip Hlaváček, podruhé šla střela mimo. Filip Hlaváček se protáhl v 31. minutě, kdy vyrazil střelu z přímého kopu ze 25 metrů. O dvě minuty později unikl po pravé straně Pavel Nečas, centrem našel Ladě Hansla, který ve výborné pozici ale pouze přestřelil. A tak se potvrdilo známé pravidlo "nedáš, dostaneš". Náš nákop skončil pouze na kopačkách domácího beka, ten jednoduše nakopl po své lajně a domácí záložník unikl po pravé straně a křížnou střelou o tyč potěšil domácí diváky - 1:0. Zbytek poločasu se pak de facto pouze dohrál bez výraznějšího vzrušení na obou stranách.

Do druhé půle jsme šli s odhodláním vyrovnat, protože šance na to rozhodně byla. V 56. minutě se opět prosazoval Petr Sehnal, podařilo se mu prostřelit i domácího brankáře, ale dobíhající obránce zavčas zasáhl a odvrátil nebezpečí pro své barvy. V 59. minutě opět výborně zasáhl Filip Hlaváček, kdy robinzonádou vyrazil přímý kop z 25 metrů. Prosadit se zkoušela postupně i trojice Nečas-Sehnal-Hansl, ale žádný z jejich střeleckých pokusů k vážnějšímu ohrožení branky nevedl. V 67. minutě tak vznikl pořádný závar před naší brankou, kdy domácí z hranice malého vápna se snažili na několikrát dorazit balon do branky a naši obránci hokejově padali do střel - úspěšně. Následný protiútok skončil faulem domácích před vápnem, ale Jirka Stehlík poté mířil vysoko nad. V 72. minutě mohlo být rozhodnuto. Domácí nakopli balon na pravou stranu, kde jednoznačný ofsajd pustil pomezní, ale samostatný nájezd výborně vychytal Filip Hlaváček a udržel tak naše naděje. O pár minut později bylo srovnáno. Petr Sehnal před vápnem zasekl a přízemní střelou zamířil přesně k tyči - 1:1. V 82. minutě pak dlouhý nákop Petr Sehnal sklepl na Pavla Nečase, který ale opět mířil pouze do rukavic domácího brankáře. V 87. minutě opět v akci Pavel Nečas, tentokráte centr z pravé strany na volného Petra Sehnala, ten úplně sám hlavičkoval na malém vápně, ale k překvapení všech mířil nad.

Zápas tak skončil pravděpodobně zaslouženou dělbou bodů. Jen je škoda naší střelecké impotence, protože šance jsme si dokázali vytvořit. Pozitivem tak může být viditelná bojovnost a chuť hrát fotbal, která v minulém týdnu s mnohem hratelnějším Kořencem prostě chyběla. 

 

Sestava: Hlaváček - Šenkýř I., Filip, Stehlík - Kunc, Nevřela, Šenk O., Krempaský - Sehnal, Hansl, Nečas (90. Zukal)