11. kolo - Kotvrdovice : Vysočany 4:1 (3:0) - zasloužená výhra v ofenzivním duelu

26.10.2012 23:55

V 11. kole na kotvrdovický pažit zavítalo družstvo Vysočan doprovázené početným zastoupením fanoušků, a tak bylo po dlouhé době v Kotvrdovicích opět "plno". Po remíze v Olešnici musel trenér Helán šáhnout do sestavy, protože se omluvil Kamil Kunc. Jeho místo tak zaujal Josef Kučera. A protože stále chybí JIrka Pátek, Martin Stoklásek či Jirka Šenkýř, Pavel Hloušek si nevzal věci, Míra Šenkýř onemocněl, byli k dispozici pouze dva náhradníci.

Od první minuty jsme vstoupili do utkání aktivně a po průniku Stehlíka prověřil hostujícího brankáře střelou doprostřed Sehnal. Hosté odpověděli rychlými kontry, kdy dvakrát dobře zakročil Hlaváček. Nejprve včasným vyběhnutím zmařil rozvíjející brejk a poté po bleskovém rozehrání trestného kopu z půle hřiště vytáhl hlavičku hostujícího hráče. Po čtvrt hodině hry se do šance dostal Hansl. Akci si sám založil a nakonec zakončil střelou z 20 metrů těsně vedle. V 19. minutě se po krásné kombinaci z vlastní poloviny po ose Šenkýř-Filip-Krempaský dostal míč až k Sehnalovi, který v situaci 3 na 1 ale pokazil finální přihrávku a akce skončila pouze rohovým kopem. Ten rozehrál Stehlík a na zadní tyči našel nabíhajícího Filipa, který nikým neatakován rozvlnil síť poprvé - 1:0. O tři minuty později po dalším rohovém kopu napálil odražený míč na branku Šenk a jen těsně minul. O chvíli později posledně jmenovaný u rohového praporku nevypustil souboj, vybojoval míč a po následném centru do vápna byl evidentně faulován Stehlík. Rozhodčí situaci po dohrání akce posoudil jako nedovolenou a ukázal na penaltu. Té se nakonec ujal Nečas a nedal hostujícímu brankáři šanci - 2:0. Povedou desetiminutovku podrthl opět Sehnal. Dlouhý výkop Hlaváčka, souboj Sehnala s obráncem skončil u Šenka, který vrátil zpět do běhu Sehnalovi a ten postupující sám proměnil - 3:0. Hosté se z tohoto direktu pokusili rychle otřepat, ale přetažený aut na zadní tyč a následující hlavička Hlaváčka nepřekvapila. Následné útočné aktivity obou týmů pak končily zejména v okolí vápna nebo ofsajdy na jedné či druhé straně. Vyjímkou byla akce ze 44. minuty, kdy Hansl přidržel míč pro nabíhajícího Kučery. Ten přesným centrem našel Nečase, jenž vyslal do dalšího samostaného úniku Sehnala. Tentokráte však jeho zakončení skončilo nad brankou.

Do druhé půle hosté nastoupili aktivněji a ve 48. minutě dalekonosnou střelou orazítkovali břevno naší branky. Další akce hostů dále končily zvednutým praporkem pomezního. V 51. minutě chyboval Kučera, ale hosté nabídnuté šance nevyužili a střela skončila v náruči Hlaváčka. O tři minuty později rozehrál Šenk z levé strany standartku, na penaltě stojící Hansl pouze promáchl. Hostující bek ve snaze odkopnout míč trefil pozadí Sehnala a nechytatelné zakončení skončilo v šibenici - 4:0. Nadále jsme pokračovali v aktivnější hře a vypracovávali si poměrně velké množství šancí. V 56. minutě po standartce hlavičkoval osamocený Hansl opět mimo. Na hřiště se místo Kučera dostal Zukal a hned se ukázal. Důrazně prošel mezi třemi protihráči a jeho tvrdou ránu vyrazil hostující brankář na břevno. V 64. minutě centroval Nečas, Hansl se položil do rybičky, ale jeho zakončení pod břevno opět výborně vytěsnil hostující strážce branky. Po následném rohu se do zakončení dostal opět aktivní Šenk, ale jeho střelu k tyči opět vytěsnil brankář hostů. Další ze série rohů zakončil střelou nad Hansl. V 72. minutě se po chybě hostujících stoperů dostal do zakončení Sehnal, ale pokusil se pouze neúspěšně přelobovat vyběhnutého brankáře. Další akci pak ranou k tyči zakončil aktivní Zukal a jakoby utnul naše veškeré snažení v zápase. Od tohoto okamžiku ovládli hřiště hosté a my už čekali pouze na závěrečný hvizd rozhodčího. Hostující útočník přihrávkou za obranu našel svého spoluhráče, který nedůrazně pokrytý prostřelil Hlaváčka - 4:1. V 79. minutě si na Messiho zahrál Krempaský, ztratil míč a z následného rohu odvracel nebezpečí v posledním okamžiku Zukal. V 82. minutě pak vyběhnutý Hlaváček doslova sejmul Filipa, ale hostující útočník z úhlu netrefil prázdnou branku. Závěr utkání se pak již jen dohrál zejména ve středu hřiště.

Zápas jsme tak zvládli a připsali si zasloužené vítězství. Jen je škoda, že jsme poslední 20 minut jakoby vypustili. Snad začneme v dalších duelech jako nyní a vydrží nám to po celý zápas. Už teď v neděli nás čeká derby ve Vilémovicích a pak důležité domácí zápasy s Letovicemi a Olomučany.

 

Sestava: Hlaváček - Šenkýř I., Filip, Krempaský - Kučera(56. Zukal), Nevřela, Šenk (70. Daněk), Stehlík - Nečas, Hansl, Sehnal