13. kolo - Kotvrdovice : Letovice 2:0 (0:0) - i přes dlouhotrvající oslabení se nám podařilo naplno bodovat

08.11.2012 19:02

V posledním utkání podzimní části soutěže jsme se utkali na domácí půdě s Letovicemi, které byly v tabulce pár bodů za námi a tudíž se hrálo o tzv. 6 bodů. Do sestavy se oproti minulému zápasu vrátili Filip a Hansl, naopak chyběli Ivoš Šenkýř a Josef Kučera.

Hned v úvodu zápasu se po lajně probíjel Petr Zukal a jeho následná střela byla zablokována pouze na roh. O 2 minuty později jsme měli možnost zahrávat přímý kop z 20m, ale Jirka Stehlík trefil pouze zeď a dorážka Tomáše Nevřely postrádala přesnost. Další pokus na hostujícího brankáře vyslal Pavel Nečas a následně dorážel Petr Sehnal. Obě zakončení ale postrádala razanci. Ve 12. minutě se po levé straně prosazoval Jirka Stehlík, prudkým centrem našel nabíhajícího Ladě Hansla, který z malého vápna napálil břevno. Hra se poté přesunula zejména do středu hřiště, kde jsme hostům nechávali příliš prostoru a ti se tak snažili hledat okamžitě nabíhající útočníky za obranu. Ta ale odolávala bez výraznějších obtíží. Ve 22. minutě se opakovala situace ze 12. minutě. Tentokráte však nabídku Jirky Stehlíka napálil Pavel Nečas nad branku. O dvě minuty pak přišel jeden z klíčových okamžiků zápasu. Radim Krempaský předvedl nepochopitelný zkrat a po odpískání poslal k zemi hostujícího hráče a vyfasoval okamžitě ČK. Jestliže do té doby jsme měli více ze hry a vytvářeli si i šance, po vyloučení hosté začali využívat volnějšího prostoru a snažili se více tlačit do útoku. Přesto do konce poločasu k žádnému výraznějšímu okamžiku na hřišti již nedošlo.

Nástup do druhé půle okořenil aktivní Jirka Stehlík. Prošel přes několik protihráčů až do vápna, kde jej skluzem zastavil hostující záložník a rozhodčí ani chvíli neváhal. K penaltě se postavil Pavel Nečas a mířil přesně - 1:0. Hra se častěji nadále odehrávala zejména mezi vápny a k vidění byly spíše propagační pokusy. První vážnější ohrožení branky Filipa Hlaváčka přinesl trestňák z 55.minuty, kdy těsně vedle levé šibenice mířil hostující hráč. Hra hostů se naprosto rozpadla po hodině hry, kdy po kontaktu s Laděm Hanslem musel odstoupit hostující stoper. Od tohoto okamžiku se již hosté k výraznějšímu ohrožení přes dobře hrající naši obranu nedostali. V 80.minutě se do šance dostal David Filip a Pavel Nečas, ale ani jeden z nich neuspěli. Následný roh zakončil hlavou doprostřed branky Laďa Hansl. Uklidnění tak přinesla 83. minuta. Neúnavný Olda Šenk se prodral po brankové lajně, přetažený centr přeletěl Petra Sehnala až na zabíhajícího Tomáše Nevřely, který střelou o břevno rozvlnil síť podruhé - 2:0. Poslední brankářský zákrok dne si pak připsal Filip Hlaváček, který kryl trestňák hostů. Duel ukončil pokus Jirky Stehlíka, který skončil u rohového praporku.

Podařilo se nám potvrdit body z Vilémovic a Letovice jsme po zásluze porazili. Je pozitivní, že se mužstvo semklo a i přes 70 minutové oslabení dokázalo vyhrát. Příště ale tolik štěstí mít nemusíme a taková nedisciplinovanost más může stát hodně!!

 

Sestava: Hlaváček - Daněk, Filip, Krempaský - Zukal (86. Šenkýř M.), Šenk, Nevřela, Stehlík - Sehnal, Nečas, Hansl