15. kolo - Kotvrdovice : Benešov 3:1 (2:0) - vydřené vítězství nad vedoucím týmem soutěže

01.04.2012 20:45

V úvodním ostrém jarním utkání jsme na své půdě přivítali celek z Benešova. Soupeř měl v čele tabulky na nás náskok 5 bodů, takže případná ztráta by nás mohla velmi mrzet a bodová propast už by byla výrazná. Trenér Helán měl snad poprvé složitější rozhodování o podobě základní sestavy. Zní to až neuvěřitelně, ale měl totiž k dispozici 18 hráčů (snad to vydrží, pánové), takže do dresu se nakonec protentokráte neoblíkla dvojice Filip-Kučera. Do středu záložní řady nastoupil Radim Krempaský, který se poprvé po více jak půl roce poprvé zjevil na pátečním tréninku (Tož vítej zpět Radime.).

 

Úvodní minuty patřily jednoznačně nám, kdy jsme se dostali do několika zajímavých šancí, ale jak Laďa Hansl, tak i Petr Sehnal, byli prozatím neúspěšní. Hosté se po několika minutách rovněž osmělili, ale jejich snaha končila spíše nepřesnými střelami z dálky. Po čtrvthodině poprvé rozvlnil síť za hostujícím brankářem Laďa Hansl, ale praporek pomezního správně jeho radost brzy utnul. První branka utkání tak padla po téměř půlhodině hry, kdy Tomáš Nevřela poslal za obranu Petra Sehnala, který zkušeně nezaváhal - 1:0. Benešov se ve snaze rychle vyrovnat dostal ke dvěma střeleckým pokusům ze střední vzdálenosti, které ale skončily vždy nad brankou. Po dalších pěti minutách se téměř opakovala situace jako při úvodní brance. Tentokráte však Petr Sehnal po obejití brankáře byl zezadu podražen a rozhodčí na pokyn pomezního zcela správně odpískal penaltu. K ní se postavil Laďa Hansl a bezpečně proměnil - 2:0. Ještě před koncem první půle jsme se dostali do dalších dvou šancí, které jsme ale vinou zbrklosti nebo dobrého zákroku hostujících beků nepotrestali a do kabin se tedy šlo za stavu - 2:0. V první půli jsme byli lepší a zaslouženě vedli o dvě branky, což bylo pro hosty ještě milosrdné.

 

Do druhé půle ale nastoupily dva rozdílné mančafty. Hosté přeházeli sestavu a dostali nás pod tlak. My, i když jsme byli na mnoho věcí upozorněni, jsme jaksi přestali běhat a plnit taktické pokyny. Hosté se tak dostali do řady střeleckých příležitostí, které ale zatím neměly potřebnou přesnost. Kupodivu se podařilo vstřelit branku ale nám. Kamil Kunc zkusil štěstí za vápnem a krásně trefil - 3:0. Hosté se nevzdali a opět zatlačili. Při jednom trestném kopu trefili ve vápně ruku Tomáše Nevřely ve zdi, ale rozhodčí nechal pokračovat ve hře. Při další šanci pak téměř jistou branku odvrátil Laďa Daněk, kdy míč vypadl našemu brankáři, ale dorážejícímu hráči znemožnil skórovat výborně právě Laďa. Hosté se dále snažili tvořit hru a dostat se zpět do zápasu. To se jim vyplatilo v 73. minutě, kdy po autu vypustili souboj na lajně Tomáš Nevřela a Jirka Šenkýř, míč se dostal až k hostujícímu hráči, který bez problémů snížil - 3:1. Do dalších vyloženějších šancí se už hosté nedostali a ani naše snaha vedená zejména trojicí Hansl - Sehnal - Kunc už neměla kýžený efekt. Svou šanci nevyužil ani například Radim Krempaský, který si dobře naskočil na roh Jirky Stehlíka a těsně minul. V závěru pak za urážku rozhodčího byl vyloučen hostující obránce, čímž utnul veškerou snahu svých spoluhráčů.

 

V důležitém utkání se nám tedy podařilo přetlačit Benešov a připsali jsme si důležité vítězství. Po úvodní půli jsme mohli vést vyšším rozdílem, ale nepodařilo se nám dotáhnout do zdárného konce naše šance. Hosté po změnách v sestavě druhý poločas zabrali a již měli více ze hry. Naštěstí často komentovali rozhodnutí rozhodčích, takže se sami vyváděli z tempa a nám se tak podařilo utkání dovést do vítězného konce. Hra byla v prvním poločase ještě relativně dobrá, ale druhý poločas upadl do obdoby přátelských utkáních, kdy jsme naprosto vyklidili chvílema hřiště. 

 

Sestava: Piták - Šenkýř J., Daněk, Šenkýř Z., Stehlík - Zukal (76. Henek), Krempaský (83. Šenkýř M.), Nevřela, Kunc - Hansl, Sehnal 

Dále připraveni: Hloušek, Šenkýř I., Pátek