16. kolo - Kunštát "B" : Kotvrdovice 3:2 (1:2) - klasický výpadek v druhém poločase nás tentokráte stál 3 body

07.04.2012 19:47

Pro změnu v sobotu jsme se představili na hřišti v Kunštátu, kde nás čekala místní rezerva. Trenér Helán nemohl počítat s Ivošem Šenkýřem (stavba) a Davidem Filipem (?). Start zápasu nestihl ani Kamil Kunc (rallye), a tak jeho místo na levé straně zálohy zaujal Pavel Hloušek. Naopak byl k dispozici další nový brankář – Pavel Vágner.

Před zápasem zlehka zapršelo, čehož asi využili domácí a rozehřátí z kabiny využívali našeho nedůrazu v defenzivní činnosti. Už ve 4. minutě jsme tak byli potrestáni. Vysoký balon za obranu nechali beci propadnout až k brankáři Vágnerovi, který se mimo vápno při hlavičkovém souboji srazil s útočníkem domácích  a pro dorážejícího hráče už nebylo problém zavěsit – 1:0. Mohli jsme po chvíli odpovědět, ale Tomáš Nevřela sám za obranou hlavičkoval po centru od Radima Krempaského nad. Další zaváhání naší defenzívy hosté nevyužili a nastřelili jen břevno. Od tohoto okamžiku jsme zapnuli a soupeře mírně přehrávali. Dařilo se nám využívat jejich slabší defenzívy a zejména dvojice Sehnal-Hansl se dostávala do šancí. Po 20. minutách hry se dvakrát prosadil Laďa Hansl, který využil přesných přihrávek od Zdeňka Šenkýře a Petra Zukala – 1:2. Další šance (zejména Peťa Zukal sám před brankářem minul) jsme neproměnili a do kabin se šlo za stavu 1:2.

Druhý poločas se opět z naší strany změnil v katastrofu. Naprosto jsme vyklidili střed pole, soupeři umožnili kombinovat a dostávat nás pod tlak. Přesto jsme měli další příležitosti soupeře dorazit (Sehnal-Hansl) a odskočit na 3 nebo 4:1. Bohužel se nám to nepodařilo a soupeř nás trestal. Viditelně rozehraný trestný kop podél zdi nepochopitelně minul Tomáš Nevřela, nabíhající hráč našel volného spoluhráče na malém vápně, který se štěstím protlačil míč na dorážejícího spoluhráče - ten stál sám na brankové čáře – 2:2. Domácí se dostávali do dalších střeleckých příležitostí, kdy jsme před soupeřem doslova uhýbali (sprint hráče s balonem přes celou půlku skrz obrany až do zakončení!!) a kupili řadu nesmyslných chyb. Po nevyužití dalších šancí nám domácí tedy nakonec zasadili rozhodující úder. Rozhodla opět další nedůslednost v obranné fázi - soupeř se u lajny dostal přes Ladě Daňka, kterého nikdo nezajišťoval, a tak mohl domácí hráč v poklidu nacentrovat. Za naší obranou v stál sám nehlídaný hráč, který již neměl problém – 3:2. Závěr už se nesl v nervózním duchu a spíše se mluvilo než hrálo.

Zápas jsme si prohráli vlastními chybami a nedůsledností. Obrovské chyby v defenzivní činnosti a neproměnění vyložených šancí nás stály jasné 3 body a zbytečně jsme skončili na nule. Domácí se prezentovali kvalitní ofenzivní hrou, ale v defenzívě byli zranitelní. Je tedy škoda, že se nám nepodařilo potvrdit domácí vítězství s Benešovem, který nám tak opět může výrazněji odskočit. Musíme začít opět jezdit po zadku (VŠICHNI) a vyvarovat se stupidních chyb. Doufejme, že se z tohoto zápasu poučíme a do dalších zápasů nastoupíme mnohem lépe.