20. kolo - Vavřinec : Kotvrdovice 1:3 (1:0) - po zlepšené druhé půli zasloužené body

06.05.2012 20:30

Po výhře nad Ráječkem jsme tentokráte zavítali na půdu dalšího ohroženého a to do Vavřince. Přivítalo nás krásné hřiště, na kterém hrát je opravdu radost. Trenér Helán z důvodu některých absencí přeskupil částečně sestavu. Místo chybějících stoperů (Zdeněk Šenkýř, Laďa Daněk) hráli na jejich postech Tomáš Nevřela a Mirek Šenkýř a střed hřiště oběhával Radim Krempaský.

Do zápasu jsme vstoupili vlažně a chyběl nám absolutně pohyb. Domácí si v obraně vždy několikrát vyměnili balon a pak dlouhým nákopem hledali nabíhající útočníky. Jejich akce se nám dařilo víceméně odvracet a tak se hra odehrávala zejména ve středu pole. My jsme se dostávali spíše do náznaku šancí. Snaha končila spíše ve větší vzdálenosti od branky soupeře, kde nám již chyběla finální přihrávka nebo jsme se ukvapili a zbytečně stříleli z velké vzdálenosti. A těmto pokusům chyběla buď razance nebo přesnost. První branka tak padla zaslouženě do naší sítě po půl hodině hry. Domácí záložník zatáhl míč do vápna, kde v souboji tělo na tělo s Petrem Zukalem upadl a rozhodčí k našemu překvapení odpískal penaltu. Tu s jistotou proměnil Radim Přikryl a tak jsme prohrávali - 1:0. Konec poločasu se pak odehrával ve stejném duchu a poslední šanci si vypracovali opět domácí, kdy z blízka domácí hráč překopl branku.

V kabině jsme si řekli, že pokud zlepšíme pohyb, tak neprohrajeme, protože šance si vytváříme a je otázka času, kdy nám to tam padne. Konečně se nám podařilo plnit pokyny a zlepšeným pohybem jsme dostali domácí pod tlak. Ti již spíše bránili a občas s problémy odvraceli naše útočné snahy. Dostávali jsme se do dalších náznaků šancí, ale stále nám chyběla přesnost či důraznější zakončení. Většinu útoků tahal Radim Krempaský, který podal velmi dobrý výkon. Útočná trojice Sehnal-Hansl-Filip se snažila, ale mnohdy jí chyběl krůček k výraznější šanci či překonání domácí obrany. Zlom tak nastal v 65. minutě. Radim Krempaský potáhl středem balon, obešel dva protihráče a z 20 metrů trefil přesně k tyči - 1:1. Náš tlak dále narůstal a po dvou minutách mohlo být veseleji. Míra Šenkýř ale sám proti domácímu brankáři selhal a pouze jej nastřelil. Atmosféra postupně houstla a roslo napětí mezi střídačkami a některými hráči. Smůlu jsme protrhli v 83. minutě. Centr na zadní tyč po spolupráci dvojice Kunc-Hansl proměnil se štěstím "koníčkem" Petr Sehnal - 1:2. Domácí nesložili zbraně a snažili se o kontr, ale již se jim nepodařilo vypracovat si vyloženější šanci. V 90. minutě tak vybojoval Jirka Stehlík balon, kolmicí našel Petra Sehnala, který pustil nabíhajícímu Pavlovi Hlouškovi a ten zkušeně proměnil samostatný únik - 1:3.

Připsali jsme si tak potřebné 3 body a stále se držíme v kontaktu v našlapaném popředí čele tabulky za suveréně vedoucí Lipůvkou. Výkon zejména v prvním poločase byl opět hodně za očekáváním, ale trpělivá hra ve druhém poločase přinesla zasloužené vítězství. Domácí podali sympatický výkon a potvrdili, že na krásném domácím pažitu jsou velmi nebezpečným soupeřem.

My musíme zlepšit zejména nasazení a pohyb, k čemuž nám pomůže jedině nějaký ten trénink, tak snad bysme se mohli aspoň jednou týdně sejít ve větším počtu, nemyslíte pánové? 

 

Sestava: Vágner - Šenkýř I., Nevřela, Šenkýř M. (83. Pátek), Stehlík - Zukal (80. Hloušek), Krempaský, Filip, Kunc - Sehnal, Hansl 

Dále připraven: Hlaváček