21.kolo - Kotvrdovice : Bořitov 4:0 (2:0) - potvrdili jsme roli favorita a připsali si tak 3 body

13.05.2012 20:13

Pro utkání s Bořitovem se do sestavy po dvouzápasové odmlce vrátil novopečený taťka Zdeněk Šenkýř a alespoň na střídačku usedl po zranění Jirka Šenkýř. Připraven byl již rovněž Filip Hlaváček, který se zapojil naplno do tréninkového procesu a vyčkává na svou šanci. Naopak chyběl opět Aleš Henek a Jirka Pátek. Do základní sestavy na místo Petra Zukala naskočil Pavel Hloušek a pravého beka si zahrál klasický stoper Laďa Daněk a oba předvedli velmi dobrý výkon.

Od úvodu jsme převzali otěže hry spíše my a snažili se co nejrychleji prosadit. Na úvodní branku se tak nečekalo příliš dlouho. Již v 7. minutě se dostal do úniku Kamil Kunc a střelou podél hostujícího brankáře nás poslal do vedení - 1:0. Poté se utkání začalo odehrávat spíše ve středu hřiště, kdy naše snaha končila nepřesností ve finální fázi a hostující útoky končily před vápnem či v dostatečné vzdálenosti od brány. Když už se balon dostal za obranu, tak zakročil Pavel Vágner. V 15. minutě došlo k nepříjemnému okamžiku, když se zranil hostující hráč (asi natržený zadní stehenní sval) a na řadu přišla po dlouhé době nosítka. Po 7 minutách se tak mohlo pokračovat ve hře. Z následného útoku jsme vytěžili roh, ten zahrál Kamil Kunc, hostům se nepodařilo odvrátit a Petr Sehnal vrátil zpět na Kamila. Ten nakopl "svícu" zpět na bránu, kde šel do souboje s brankářem David Filip. Aniž by se jej nějak dotkl, hostující brankář si dezorientován vysoký nákop srazil do branky - 2:0. O pár minut později mohlo být ještě veseleji, ale nikdo z trojice Sehnal-Filip-Hloušek nebyli úspěšní. Poté postupoval opět téměř sám Kamil Kunc, ale neproměnil. Místo uklidnění jsme se začali hrnout do útoku a absolutně rezignovali na jakousi mezihru. Všichni se v tomto okamžiku snažili dát branku... 

Do kabin jsme tak šli za stavu 2:0. V kabině převládala pozitivní nálada. Trenér nás nabádal k mezihře, ne jen k bezhlavému útočení... Bohužel jak bývá u nás obvyklé, co se v kabině řekne, tak se neplní. Po rozehrávce se hostující útočník pokusil z poloviny hřiště překvapit Pavla Vágnera, ale nemohl uspět. Přes beky a zálohu se pak několika přihrávkami a narážečkami dostal balon do běhu k Laďovi Hanslovi, který nezaváhal - 3:0. Trenér Helán tohoto vedení využil k hromadnému prostřídání, když hřiště postupně opustili zranění David Filip, Laďa Hansl a Zdeněk Šenkýř, kterému to prý stačilo. Dostávali jsme se do dalších šancí, ale ve finální fázi jsme byli nepřesní či málo důrazní. Zbytečně jsme se ve středu hřiště utápěli v kličkách a tahání balonu přes několik protihráčů místo pohodové rozehry. V 73. minutě se prosadil i Petr Sehnal, který přetlačil hostujícího beka a dorazil svou první vyraženou střelu - 4:0. To bylo téměř vše, protože ostatní rozvíjející se akce končily opět nepřesností či mávajícím praporkem pomezního Landy (no, znáte jej...).

Připsali jsme si tak potřebné 3 body do tabulky a udrželi kontakt s ostatními týmy v popředí tabulky, zatímco hosté již s definitivní jistotou po nedělním zápase sestupují. Docela se divím tomu, že mají tak málo bodů, protože pár dobrých fotbalistů, kteří mají něco už odehráno ve svém středu mají a rozhodně jsou i slabší týmy v soutěži...   

Od příští neděle nás již ale čekají mnohem kvalitnější soupeři, kde se již každý zápas musí jít doslova na krev (a to všichni!). Doufejme, že udržíme vítěznou vlnu. K tomu je ale zapotřebí kvalitnější výkon než ten, kterým jsme se opět prezentovali.

 

Sestava: Vágner - Daněk, Nevřela, Stehlík - Hloušek, Šenkýř Z.(62. Šenkýř M.), Krempaský, Kunc - Sehnal, Filip (56. Šenkýř I.), Hansl (59. )