23. kolo - Malá Haná Knínice : Kotvrdovice 1:5 (0:3) - potřebná výhra na severu

28.05.2012 21:28

Poslední květnovou neděli se kotvdovický mančaft vydal na opravený areál do Knínic. Přivítalo nás poměrně pěkné prostředí, které trochu kazí opravdu menší rozměry místního placu.

Trenér Helán před zápasem moc pozitivního elánu neměl. Polovina kádru totiž předzápasovou přípravu vzala zodpovědně a zúčastnila se "menší" akce u jednoho z hráčů... Více to nemá smysl komentovat.

Před zápasem proto trenér důrazně hráče upozorňoval, že pokud míní pokračovat v trendu posledních zápasů, tak nemůžou uspět proti žádnému soupeři a jen si budou kazit náladu sami mezi sebou.

Od úvodních minut jsme Kninice dostali pod mírný tlak a hned v 1. minutě jsme mohli dvakrát udeřit. Štěstí, které nám teď ještě chybělo se k nám přiklonilo o něco později. Laďa Hansl z trestného kopu obstřelil zeď, balon před brankářem skočil a zapadl do branky - 0:1. Druhý gol přišel o pár minut později. Kamil Kunc našel přesně rameno Ivoše Šenkýřa - 0:2. Další náznaky šancí pak končily zejména nepřesností ve finální fázi. Dobrou 25minutovku ukončil pokus Ladě Hansla do břevna. Poté jsme se přizpůsobili hře Knínic a začali opět komentovat dění na hřišti. Domácí vycítili šanci a začali se ohrožovat Pavla Vágnera. Jejich největší šance tak vznikla po sérii našich chyb. Tomáš Nevřela fauloval u vápna, domácí rozehráli na krátko, tvrdou střelu Pavel Vágner vyrazil před sebe a my nechali dobíhat domácí bez povšimnutí. Naštěstí Pavel rychle zareagoval a výborným zákrokem nás podržel. Po jeho zákroku jej však úmyslěn dojel domácí útočník a kopl do hlavy. Tímjakoby odstartoval vlnu podrážděných reakcí na obou stranách. Tu správnou odpověď domácím nachystal David Filip, který proměnil načechraný roh Kamila Kunce - 0:3. 

Za tohoto stavu se šlo i do kabin, i když náznaky šancí byly i dále na obou stranách. V kabině byli hráči nabádáni k opakování úvodních 25 minut než začali opět kecat a komentovat výroky rozhodčích a domácích hráčů.

Nástup do druhé půle se nám podařil a brzy se prosadil hlavou druhý ze Šenkýřů - Zdeněk - 0:4. Brzy na to se dostala do šance dvojice Hanls-Sehnal, ale neuspěla. Domácí si následně vytvořili postupně mírnou převahu, která však končila v okolí vápna či nepřesností v zakončení. Přesto po naší zbytečné chybě skórovali. Radim Krempaský ve vápně šel nesmyslně do skluzu a domácí hráč toho rád využil. Následovala oprávněná penalta, kterou domácí útočník proměnil, přestože Pavel směr vystihl. Domácí se ještě více tlačili do útoku, ale jejich naděje brzy vyprchaly. Rychlý kontr proměnil přehozením domácího brankáře Petr Sehnal - 1:5. 

Zbytek zápasu pak byl extra vyhrocený. Po jednom rohu domácích došlo ke zranění jejich hráče, což domácí neunesli a rozhodčího začali častovat hodně peprnými výrazy. V chumlu hráčů, který tam při standartce byl, ale rozhodčí ani my nic neviděli... Následovala přesto snaha o jakousi vendetu, kdy domácí útočník Servus zcela bez snahy hrát míč za lajnou zkusil "sejmout" Radima Krempaskýho. Ten na poslední chvíli stačil naštěstí uhnout... Někteří domácí hráči tak utkání dokončili znatelně podráždění, kdy komentovali každý výrok rozhodčího a zkoušeli doslova výdrž našich noh. Ostatní se stále tlačili do útoku a nenechali defenzívu ani na chvíli vydechnout. My místo hře po zemi, balon zbytečně pouze flákali vzduchem co nejdál, jen aby se nic nepokazilo... Závěrečné pokusy o steč soupeřovy branky tak končily nepřesností, kdy opět neuspěla zejména dvojice Hansl-Sehnal. V závěru se pak do branky dostal i Filip Hlaváček, který vystřídal zraněného Pavla Vágnera. 

Utkání tedy skončilo naší zaslouženou výhrou 5:1. Pro Knínice tento výsledek je možná až příliš krutý, protože rozhodně nebyli slabým soupeřem a stále ohrožovali naši branku. Proto nás může mrzet ztráta v Opatovicích (a nejen tam).