25. kolo - Vilémovice : Kotvrdovice 1:1 (1:0) - v derby pouze remíza

20.06.2012 19:00

Boj o druhé, možná postupové, místo a navíc derby...co více si divák mohl přát. snad jen lepší počasí, protože to bylo opravdu klasické anglické počasí. Rozhodně však ten kdo přišel neprohloupil a viděl velmi kvalitní duel.

Trenér Helán ponechal totožnou sestavu z duelu s Lipůvkou, jen ji doplnil za vykartovaného Krempaského navrátilec Petr Zukal.

Úvodní 20minutovka patřila spíše nám a dostávali jsme se do řady šancí, které však končily nepřesnou střelou či zákroky domácího brankáře. Snad třikrát za tu dobu například rohový kop proletěl skrz brankovou čáru naprosto bez povšimnutí, Kamil Kunc a Jirka Stehlík jen vyprášili brankářovi rukavice a Laďa Hansl mířil těsně vedle. Vilémovice se rozjížděli jakoby pomaleji a vyloženější šanci si nevypracovali, vyjímkou může být tvrdá střela záhadně omilostněného Školaře ze 20m, kterou jen tak tak vyrazil Filip Hlaváček či téměř šance hostujícího záložníka, který ale tak dlouho otálel se zakončením až mu balon ukopl Tomáš Nevřela. Protože se ale na šance nehraje, přiklonilo se štěstí na stranu Vilémovic. Odražený balon se dostal k nohám domácího hráče, který jen záhadně svícou poslal na branku a tam skončil v šibenici za překvapeným Filipem Hlaváčkem. Od té doby Vilémovice získali územní převahu a dostávali se rovněž do šancí, které znamenitě likvidoval Filip Hlaváček a potvrdil své kvality. Z letargie nás probudila až šance ve 40. minutě, kdy se po spolupráci Petra Sehnala s Ivošem Šenkýřem dostal do obrovské šance Kamil Kunc, ale minul.

O přestávce bylo v kabině smutněji, ale trenér Helán nabádal hráče, aby se vrátili ke hře z úvodní 20minutovky, že branky prostě přijít musejí.

Do druhé půle jsme nastoupili s odhodláním utkání otočit ve svůj prospěch. Doslova celý druhý poločas jsme byli aktivnější a vytvářeli si i řadu zajímavých šancí a standartních situací. Jakoby ale dneska někdo nechtěl, abysme z nich něco vymysleli. Domácí se za naši obranu dostali zejména dvakrát, kdy ale výborně podržel naše naděje Filip Hlaváček a vychytal obávané domácí kanonýry, kteří ale jinak byli výborně bráněni dvojicí Stehlík-Daněk, která jim to tvrdou hrou dávala najevo. Branky jsme se dočkali tedy až v 87. minutě, kdy se po spolupráci trojice Zukal-Kunc-Stehlík posledně jmenovaný z hranice vápna trefil krásně k protější tyči. Času už ale bylo velmi málo a tak utkání skončilo dělbou bodů. Je to škoda, protože jsme podali bojovný výkon a tři body by nám jistě slušely. Ale na to se nehraje a Vilémovice si remízu pečlivě odbránily.

Tato remíza před posledním kolem tak pravděpodobně určila, kdo skončí na druhém místě tabulky. Vilémovice jedou na hřiště Knínic, kde nelze očekávat, že by snad náhodou ztratily a my doma přivítáme celek Ostrova, který by rád zaútočil na naše 3. místo, které nyní držíme ve své moci.