26. kolo - Kotvrdovice : Ostrov 2:0 (1:0) - třetí místo zůstalo doma

20.06.2012 19:02

Tečku za tímto soutěžním ročníkem znamenalo utkání s Ostrovem, se kterým jsme si to na domácí půdě doslova rozdali o 3. místo v tabulce. Před zápasem už byla velmi uvolněná atmosféra, kterou navíc podpořili místní hody, takže si lze docela dobře představit, jak někteří o víkendu a před zápasem vypadali...

Přestože se zdálo, že někteří hráči už na zápas nedorazí z všelijakých důvodů, mohl nakonec trenér Helán až na trojici Hloušek-Krempaský-Henek počítat s ostatními hráči a ponechal tedy základní sestavu z minulých duelů.

Úvod zápasu zcela jasně patřil hostům. Ti byli totiž v pohybu, dokázali si i přihrát a navíc od nás chtěli pro vítězství něco udělat. My měli obrovské potíže s pohybem, udělat krok navíc se nikomu nechtělo, hráli jsme to roztažený na 50 metrů a utápěli se zbytečně v kličkách. Přesto jsme se mohli dostat do vedení, ale nikdo z trojice Hansl, Kunc, Filip nebyl úspěšný. Za hosty hrozila zejména dvojice Gross-Dáňa, která se dostávala do zajímavých příležitostí, které ale končily nepřesností ve finální fázi. A tak nakonec jedinou branku první půle vstřelil náš nejlepší kanonýr Laďa Hansl.

O přestávce trenér dal hráčům viditelně najevo, že s takovou pouťovkou to opravdu nepůjde a měli by si uvědomit, že sezóna ještě neskončila.

Druhá půle byla o poznání lepší, ale k předcházejícím duelům s Lipůvkou a Vilémovicemi do mělo hodně daleko. Hosté hrozili z velkého množství standartních situací a ve druhé půli jim odešla i kombinační hra středem, ve které nás první půlku jasně přehrávali a chodili do otevřené obrany. druhou branku tak přidal Ivo Šenkýř po rohu Kamila Kunce. Hosté ve snaze korigovat otevřeli obranu a my se dostávali do řady dalších šancí. To, co ale dokázali všechno zahodit naši útočníci, raději ani nebudu popisovat. Jsem rád, že tam nebyl nikdo, kdo by mi o tom zápase psal nějaké poznámky :)

Utkání tak skončilo naším vítězstvím 2:0 a dá se říci, že i zaslouženým, i když to moc pohledný fotbal nebyl a zejména úvodní půlhodinu jsme byli spíše takovým tréninkovým partnerem. Ostrov ukázal, že je velice kvalitní tým a vítězství si musíme vážit.