5. kolo - Kotvrdovice : Rudice 1:3 (1:3) - vyrovnaný duel ovládli hosté

15.09.2012 09:28

Po herní a výsledkové katastrofě v Jedovnicích se trenér Helán rozhodl přeházet sestavu a vsadit na víceméně zkušenost. Nově sestavená záloha ve složení Krempaský - Filip - Stoklásek - Šenk O. šlapala poměrně dobře a musela žehrat nad nedůsledností obrany, která umožnila dravým hostujícím útočníkům dvakrát v poklidu skórovat.

Do zápasu jsme vstoupili lehkovážně a hned zkraje inkasovali. Rudice hodila od střídaček po lajně aut, který proletěl přes tři stojící beky, Laďovi Daňkovi prchl útočník a našel neobsazeného spoluhráče ve vápně, který bez potíží překonal Filipa Hlaváčka - 0:1. Vyrovnání přišlo poměrně brzy. Laďa Hansl si na prsa zpracoval přihrávku, otočil se a přesně napálil krásnou střelou ze 25 metrů cíl - 1:1. Po chvíli se po spolupráci trojice Stoklásek-Šenk-Nečas dral do šance posledně jmenovaný, ale hostující Matuška v brance byl u míče rychleji. V 16. minutě se ve vápně prosazoval Radim Krempaský a střelou z úhlu s tečí brankáře nastřelil tyčku. Když už jsme se začali prosazovat vepředu, opět přišla chyba v obraně. Po sérií nepřesností se dostal balon na hráče u levé lajny, ten osamocen okamžitě centroval do vápna, kde opět nepokrytý útočník sklepl do brány - 1:2. O minutu později mohlo být hůře, ale dobrým obraným zákrokem se prezentoval Filip Hlaváček ve spolupráci s Ivošem Šenkýřem a odvrátlili na roh. Po půlhodině hry se krásně individuálně uvolnil Martin Stoklásek, prokličkoval se až před brankáře ale trestuhodně minul. Hostující útočníci i nadále dělali naší obraně značné problémy, ale mohli jsme to být my, kdo bude skórovat. Roh Oldy Šenka proletěl až k Laďovi Hanslovi a ten hlavičkoval do téměř opuštěné brány, ale nějakým záhadným způsobem se tam prostě nedostal. A tak následovalo nedáš-dostaneš. Neuvěřitelné zmatky v obraně, nedůslednost při odkopech vyústily až k penaltě - TŘI ZÁPASY - TŘI PENALTY!! Nejprve rozhodčí pustil souboj Ladě Daňka s útočníkem, který už byl penaltový. Tak to hned vynahradil. Hostující útočník si před stínujícím Jirkem Stehlíkem předkopl míč do autu a spadl - penalta. Citace: "Já vím, že tam kontakt nebyl, ale on tam měl nohu." První nám rozhodčí odpustil a pak jednu vymyslel, takže si nemá smysl stěžovat, ta první byla jasná. Místo vyrovnání jsme tak prohrávali 1:3. Z protiútoku ale byla penalta i na druhé straně. Hostující bek zahrál rukou a na signalizaci pomezního jsme kopali penaltu i my. Laďa Hansl ale nedokázal tuto příležitost zužitkovat.

Do druhé půle jsme šli s odhodláním výsledek ještě zvrátit. Laďa Hansl hned prověřil pozornost hostujícího brankáře, ale opět neuspěl. V 55. minutě se do šance dostali i Rudičtí. Odvrácený balon na vápno napálil hostující Malík těsně nad. Za nás se nejvíce prosazovala čtverka Šenk O.-Hansl-Stoklásek-Nečas, která dělala hostům problémy.Zejména Olda Šenk hýřil aktivitou a strhl i ostatní. Do vyloženějších šancí jsme se ale nemohli přes zkušeně hrající obranu hostů dostat a tak jsme to zkoušeli spíše z dálky - neúspěšně. Příkladem budiž střela Ivoše Šenkýře do  levé tyče! Konstrukce se třásla i za Filipem Hlaváčkem. To Ivoš Konečný z trestňáku z 18 metrů přes hradbu 14 těl orazítkoval pravou tyč. A aby těch tyčí na naší straně nebylo málo následovala další. Olda Šenk načechral na hlavu Ivoše Šenkýře, ten trefil pro změnu teď tyč pravou. Balon se odrazil na malé vápno, kde jej již nedokázal umístit Tomáš Nevřela a minul. Tím se defacto utnula veškerá snaha a závěrečných 10 minut již bylo bez šancí. Vyrovnaný duel tak skončil naší porážkou. 3 tyčky, neproměněná penalta a chyby v obraně - to prostě rozhodlo.

Sestava: Hlaváček - Daněk, Nevřela, Šenkýř I.(88. Zukal), Stehlík - Krempaský, Filip (81. Sehnal), Stoklásek, Šenk O. - Nečas, Hansl

Dále připraveni: Šenkýř M., Hloušek, Kučera