6. kolo - Sloup : Kotvrdovice 2:1 (0:1) - utkání dvou poločasů a naší střelecké nemohoucnosti

23.09.2012 10:32

Do zápasu jsme nastoupili s výraznými změnami v sestavě. Místo zraněného Ladě Daňka naskočil na pravé obraně Radim Krempaský, tu dirigoval David Filip a střed zálohy tvořila dvojice Šenk-Nevřela. V útoku pak místo absentujícího Pavla Nečase hrál Petr Sehnal.

V prvním poločase jsme se doslova připravili o vítězství. Dařilo se nám eliminovat ofenzivní sílu Sloupa a dostávali jsme se do šancí. Úvodní oťukávání skončilo oboustrannými pokusy z dálky, kdy se zaskvěli oba golmani. V 8 minutě nám poprvé zatrnulo. Po dlouhém pasu se domácí útočník prodral do vápna a došlo ke kontaktu s vyběhnutým Filipem Hlaváčkem. Píšťalka rozhodčího však zůstala němá, i když po penaltě to tentokráte volalo. Tento rozruch nás probudil a do šancí se dostala dvojice Hansl-Kunc, ale ani jeden nemířil přesně. Branka tak padla po půl hodině hry. Laďa Hansl potáhl míč ke středu a střelou z dálky překvapil Radima Poláka v brance Sloupu - 0:1. Domácí zahrozili pouze z rohů, kde si důrazně počínal zejména Tomáš Kleveta a dvakrát hlavou minul. Neuvěřitelnou šanci zazdil ve 35. minutě Martin Stoklásek. Prošel až před domácího brankáře, obešel jej a pak prázdnou branku doslova minul a překopnul. Těsně před poločasem se po útoku trojice Nevřela-Hansl-Sehnal posledně jmenovaný opřel do střely na úrovni vápna a trefil břevno.

Do druhé půle jsme chtěli nastoupit v podobném duchu, ale jak už to bývá, zatáhli jsme se a čekali spíše co bude. domácí ožili a začali nás přehrávat, přesto jsme mohli opět rozhodnout my. Petr Sehnal našel zpětnou přihrávkou nabíhajícího Ladě hansla na malém vápně, který byl u balonu dříve než domácí brankář, ale šajtlí překopl branku. Domácí stupňovali svůj tlak, kdy se do útočí víc a víc taličili i domácí krajní obránci  a naši zálohu přečíslovali. Vyrovnání přišlo v 72. minutě. Radim Krempaský nedokázal odvrátit na hranici vápna balon, ten se dostal až ke střídajícímu Mikuláškovi, který střelou k protější tyči srovnal - 1:1. Naše odpověď v podobě brejků mnohdy ztroskotala na nepřesnostech, kdy jinak velmi dobře hrající Laďa Hansl řešil mnoho útoků individuálně místo přihrávky na lépe postaveného Petra Sehnala. V 81. minutě se konstrukce branky otřásla i za Filipem Hlaváčkem. Domácí sekanina střelou z rohu vápna trefil pravou tyč. Rozhodnutí tak přišlo v 86. minutě. Pavel Hloušek dostal přihrávku a ač měl obránce celou dobu za zády (ten stál blíže brance), rozhodčí Stloukal zvedl praporek a reklamoval ofsajd - čí? Domácí rozehráli a z protiútoku zasadili smrtící úder. Tomáš Kleveta dostal prostor a nemýlil se - 2:1. Nervózní závěr utnul po naplnění 90. minuty rozhodčí a my si tak připsali další naprosto zbytečnou porážku. Absolutní neproduktivita nás sráží a zůstáváme stále přikováni na absolutním dně.