8. kolo - Drnovice : Kotvrdovice 0:3 (0:0) - po rozhárané první půlce zasloužené vítězství

06.10.2012 19:13

V 8. kole jsme zajížděli na půdu Drnovic, které na tom po 7. kolech byly pouze o bod lépe díky kontumační výhře za "FAČR aféru". Do branky již byl připraven Filip Hlaváček a tak se na svůj útočný post mohl vrátit Laďa Hansl. S ním tentokráte nedorazil Martin Stoklásek, a tak trenér Helán vsadil na útočně laděnou sestavu a nasadil všechny tři střelce Sehnala, Nečase i Hansla.

Úvod zápasu byl spíše v režii domácích. První střela ale skončila v náruči Filipa Hlaváčka a další standartní situace se nám dařilo bez potíží odvracet. Nezvyklé rozestavení nám dělalo potíže zejména v defenzivní činnosti, kdy si hráči špatně přebírali útočící hráče a tak mnohdy vznikaly naprosto zbytečné zmatky a vzruch kolem našeho vápna. K prvnímu ohrožení branky jsme se tak dostali až v 15. minutě, kdy Pavel Nečas mířil vedle. Hned po něm se po pěkné přihrávce dostal do šance Laďa Hansl, ale těsně minul. O 5 minut později pak Kamil Kunc rozehrál roh, domácí jej odvrátili a vyrazili do brejku, který jen tak tak skončil těsně vedle naší branky. Po půl hodině hry jsme se začali více prosazovat, ale veškerá útočná snaha končila nepřesností při finální přihrávce či střele.

O poločase jsme si asi konečně ujasnili, kde kdo má na hřišti stát a přebírat které hráče, protože občas si každý dělal co chtěl.

Nástup do druhé půle byl plně v naší režii a brzy jsme se dostali do vedení, kdy si na roh Oldy Šenka naběhl David Filip, balon jen lehce tečoval k Petrovi Sehnalovi a ten se přízemní střelou prosadil - 0:1. Postupně jsme se dostávali do dalšího zakončení, ale bez potřebného efektu. Domácí hrozili spíše jen sporadicky a jejich snaha končila před vápnem. Uklidňující branky jsme se dočkali až v 72. minutě. Petr Sehnal po brejku ztratil balon, ale nadále dorážel na domácího beka. Ten místo odkopu do autu dostal pod tlak vlastního brankáře, kterého pak do branky doslova nahnal Pavel Nečas - vystihl jeho úmysl a pohodlně skóroval - 0:2. V 80. minutě po sklepnutí Pavla Nečase mířil nad Tomáš Nevřela. O minutu později pak posledně jmenovaný po brejku přihrál Kamilovi Kuncovi, který krásnou střelou nechal vyniknout domácího brankáře. V 83. minutě ukázal své útočné schopnosti Jirka Stehlík. Povodil si protihráče a tvrdou střelou po zemi k tyči trefil - 0:3. Domácí odpověděli po chvíli. Kamil Kunc ztratil balon a fauloval. Následný závar po trestném kopu se nám podařilo odvrátit s vypětím všech sil. Závěr pak neunesl domácí kapitán, po souboji ve vápně poslal rozhodčího do ... a vyfasoval druhou ŽK. Poslední minuty se pak už jen dohrávaly a my si připsali cenné tři body. Fotbal to rozhodně pohledný nebyl, ale v naší situaci se hraje hlavně o body. Nyní neusnout hlavně na vavřínech.

 

Sestava: Hlaváček - Krempaský (Daněk), Filip, Šenkýř I., Stehlík - Šenk O. (63. Zukal), Nevřela, Kunc - Sehnal (76. Šenkýř M.), Nečas, Hansl

Dále připraven: Kučera