9. kolo - Kotvrdovice : Kořenec 1:5 (0:2) - defenzivní činnost týmu absolutně selhala

14.10.2012 00:00

Nevlídné nedělní počasí k nám zaválo soupeře z Kořence, který se dlouhodobě pohybuje ve vrchní polovině tabulky. Trenér Helán nemohl počítat se zraněnými brněnskými futsalisty Martinem Stokláskem a Laděm Hanslem. Naopak se výpadku opět objevil Pavel Hloušek.

Úvod zápasu byl z obou stran opatrný. Hosté byli přeci jen důraznější a pohyblivejší a tak přehrávali naši zatuhlou zálohu. V první šanci po ztrátě Radima Krempaského hosté ze střední provětrali rukavice Filipa Hlaváčka. Naše odpověd přišla po centru Oldy Šenka, kdy sám na malém vápně hlavičkoval Petr Sehnal vedle. Po čtvrt hodině hry se hosté prosadili. Uprostřed hřiště Tomáš Nevřela nechal dostatek prostoru pro kolmou přihrávku za obranu a nabíhající útočník pak jen přehodil vyběhnuvšího Filipa Hlaváčka - 0:1. Srovnání bylo blízko o pár minut později, kdy Jirka Stehlík našel pasem volného Pavla Nečase, který na dlouhou nohu zakončil vedle. Poté z pěkné vzdálenosti Jirka Stehlík zamířil trestný kop nad branku. Ve 33. minutě to bylo o dvě branky. Ivoš Šenkýř se nedohodl s Filipem Hlaváčkem a pomalou malou domů vystihl opět hostující útočník a pohodlně zavěsil - 0:2. Naše brzká odpověď opět skončila nezdarem. Po centru do malého vápna prodlužoval Olda Šenk jen do míst, kde stál hostující brankář.

Do druhého poločasu místo Ivoše Šnkýře naskočil Josef kučera, aby rozpohyboval mrtvé kraje zálohy. Hosté však opět využili jeden z brejků, kdy polovysoký centr do malého vápna bez povšimnutí dvojice Hlaváček-Daněk sklepl hostující útočník - 0:3. V 55. minutě se prosadil Kamil Kunc, ale rozhodčí jeho branku správně neuznal pro ruku. O 10 minut později opět přišel brejk hostů po našem rohu, nedůraz v obranné činnosti hned několika hráčů (Krempaský, Zukal) a pohodlné zakončení přes vyběhnuvšího Filipa Hlaváčka - 0:4. I přes tento stav jsme se stále snažili vstřelit branku a toho využívali hosté ke smrtícím brejkům. A byli opět úspěšní. Plouživá střela prošla až do branky - 0:5. Čestného úspěchu jsme se dočkali až v 87. minutě, kdy se po samostatné akci prosadil Tomáš Nevřela - 1:5. Další branku mohl přidat Petr Sehnal, ale nadějný brejk zakončil ukvapenou střelou do prostřed branky. 

Hosté nás tak z brejků naprosto vyškolili. Při bránění těchto akcí jsme si počínali naprosto lajdácky. Je škoda, že zbytek týmu nepodržel jedince, kterým se ne úplně dařilo. V dalším týdnu zajíždíme na půdu favorita soutěže do Olešnice a tam bude ještě dusněji. Snad tedy bude lépe...