Informace z výboru

27.05.2012 13:52

Vážení čtenáři, spoluobčané,

rozběhla se nám jarní část fotbalové sezóny 2011/2012. Dovolte pár slov o zhodnocení podzimní části sezóny a také o činnosti výboru TJ Rakovec.
Dne 24. 3. 2012 se konala Valná hromada TJ Rakovec Kotvrdovice, na které byl zvolen „staronový“ výbor TJ ve složení Hloušek Pavel, Kunc Kamil, Pospíšil Josef, Pospíšil Václav, Svoboda Petr, Šenk Jiří a Zouhar Jaroslav. Velkým mínusem Valné hromady byla slabá účast členů. Ze 124 členů TJ se dostavilo pouhých 32.
V roce 2011 jsme získali dvě mimořádné finanční částky. Mimo obvyklé roční dotace 300 000 Kč od obce nám v loňském roce Obec Kotvrdovice přispěla částkou 50 000 Kč na výstavbu nových střídaček, za což děkujeme.
Z rozpočtu jihomoravského kraje jsme získali účelovou neinvestiční dotaci 200 000 Kč na podporu činnosti našich fotbalových družstev. Se zpracováním žádosti na tuhle dotaci nám pomohl pan Jindřich Kocour, jehož pomoci si velice ceníme a Jihomoravskému kraji děkujeme za poskytnutí této dotace.
Také na hřišti a v jeho okolí byly provedeny drobné úpravy. V létě bylo hlavní hřiště zapískováno a byla zatravněna vápna. Bylo upraveno také okolí hřiště, především vysekána vysoká tráva a byla natřena část oplocení. Na těchto pracích se podíleli také dobrovolníci z řad občanů, z nichž někteří nejsou členy výboru ani TJ. Za jejich pomoc jim děkujeme.
Díky již zmíněné dotaci bychom se chtěli pustit do akce „centrální zavlažování hřiště“. Na tuto výstavbu jsme si nechali zpracovat projekt a rozpočet, který i s nádržemi je vyčíslen cca na 350 000 Kč. Abychom se mohli do tohoto projektu pustit, budeme potřebovat finanční výpomoc. Proto žádáme o další dotace, pokud se nám je nepodaří získat, chtěli bychom oslovit také obec o finanční podporu této akce.
Koncem loňského roku jsme zakoupili novou světelnou tabuli. Staré nástěnné hodiny již byly v havarijním stavu a nová časomíra bude jistě přehlednější.
A jak si vedou naše fotbalové oddíly?
Mužům pod vedením Pavla Helána, Jiřího Stehlíka st. a Pavla Hlouška v současné době patří 4. místo a jsou v kontaktu s čelem tabulky.

Dorostenci se potýkají s nedostatkem hráčů a vzhledem k tomu je jejich 6. místo úspěchem. Na některé zápasy musí dorostence doplňovat i méně zkušení žáci.
Právě u žáků panuje spokojenost a jejich 2. příčka je obrovským úspěchem. Velkou měrou se o tento úspěch zasloužil trenér Pavel Hanuška, kterému vypomáhají Libor Kocman a Jaroslav Kunc.
Úspěšné jsou také naše fotbalistky, kterým po podzimu patřila 2. příčka v Moravskoslezské divizi žen.

Výbor TJ Rakovec Kotvrdovice

 

zdroj: Zpravodaj obce Kotvrdovice