Rozhovor s trenérem Helánem

30.03.2012 00:00

Již je to více jak 8 měsíců, kdy se na lavičku kotvrdovických fotbalistů postavil Pavel Helán. Po podzimní část soutěže se mu podařilo se svým týmem obsadit třetí příčku, a tak si nasadil poměrně vysokou laťku před jarní částí. Dlouhá zimní pauza ale utekla jako voda a už se nám blíží ostrý start jara. Ohlednutí za právě ukončenou přípravou či podobě kádru si můžete nyní přečíst v následujících řádcích.

 

  • Trenére, máš za sebou první půlrok v Kotvrdovicích. Jak jsi zatím spokojený?

Záleží na tom z jaké stránky. S umístěním mužstva v podzimní tabulce po špatném vstupu do soutěže je nakonec spokojenost. S podmínkama na trénování taky. Naopak jsem nespokojen s tréninkovou morálkou a přístupem některých hráčů.

  • V neděli startuje naostro jarní část soutěže. Jak bys zhodnotil zimní přípravu, s tréninkovou morálku asi spokojen být nemůžeš, že?

Zimní příprava neproběhla podle mých představ. Oproti plánu jsme začali o týden později,ale za to mohlo mrazivé počasí začátkem února. S tréninkovou morálkou hráčů,kteří trénovali jsem spokojen, ale to je jen asi polovina kádru. Ostatní se objevili jen občas a to je špatné. Musí se to projevit...

  • Tým vyrazil na čtyřdenní soustředění do nedalekého Baldovce, splnilo soustředění tvá očekávání?

Pobyt v Baldovci je světlá vyjímka přípravy. Celková spokojenost. Účast hráčů, až na vyjímky (nemoc,práce,rodina), byla slušná. Poctivě odmakali vše, co jsem po nich chtěl. Navíc podmínky na trénování a hlavně na regeneraci jsou tam skvělé.

  • Podařilo se sehrát čtyři přátelská utkání. Přinesly ti očekávané poznatky? Jak bys tyto utkání ve stručnosti zhodnotil?

Poznatek z těchto přípravných utkání je každopádně takovej, že na sezonu nejsou někteří hráči připraveni. I když jsme 3 ze 4 zápasů vyhráli, tak to bylo špatný. Doufám,že do mistrovských utkání vstoupíme zodpovědněji. Ale hlavně s větší chutí.

  • Po poměrně vydařeném podzimu to počátkem přípravy vypadalo na poměrně velký průvan v kádru. Řada hráčů byla na odchodu (Hansl, Hlaváček, Nevřela), dlouho se nedařilo domluvit s Vilémovicemi na pokračování Petra Sehnala? Nakonec až překvapivě na poslední chvíli téměř vše zůstalo při starém. Jak bys to okomentoval?

To, že z kádru nikdo neodejde, je vždy pro trenéra dobrá zpráva.

  • S konečnou podobou kádru jsi tedy spokojen?

Spokojen, nespokojen. V této chvíli jsem rád za to, o čem byla minulá otázka. Samozřejmě doplnění kádru kvalitním hráčem nebo hrači např. z vyšší soutěže je pro trenéry vždy vítané. Otázkou jsou finance, při větším pohybu v kádru sehrání a v neposlední řadě i zapadnutí do kolektivu. Já bych momentálně upřednostnil doplnění na místě gólmana, s tím by mohli být problémy.

  • Jak odhaduješ průběh jara. Stanovil jsi týmu nějakou metu?

Průběh jara je těžké odhadovat. Je před námi hodně těžkých zápasů, ve kterých můžeme uspět, ale také se dá s každým prohrát. Myslím si, že reálné umístění Kotvrdovic je 3. - 4. místo v tabulce. Ale jak se říká, "zajíci se počítají až po honě".

 

Děkujeme za rozhovor.

Kromě štěstí do dalších bojů o fotbalové body kotvrdovických svěřenců, přejeme trenérovi hodně zdraví a úspěchů i v osobním životě a vše nejlepší k jeho narozeninám (pěknému výročí...neříká se kolik), které slaví právě v těchto dnech. Ať se daří!