12. kolo - Vilémovice : Kotvrdovice 0:4 (0:4) - po obětavém výkonu jsme si připsali cenné vítězství v derby

31.10.2012 20:04

Ve Vilémovicích nás přivítalo sice pořádně promrzlé počasí, ale celkem dobře připravené hřiště. Soupeř to pro nás byl dobře známý díky loňským bojům o soutěž níže. Před sezonou navíc Vilémovice posílila dvojice Vorlický-Gross.

Trenér Helán neměl k dispozici Davida Filipa, kterého nechal odpočinout a Ladě Hansla, který nahlásil nemoc. Do sestavy se nevešel ani navrátilec Kamil Kunc. Jejich tradiční místa v sestavě tak zaujala trojice Daněk-Zukal-Kučera a zejména posledně jmenovaný předvedl výborný výkon.

Do utkání jsme vstoupili hodně aktivně. Už ve 2. minutě to zkoušel z vápna Petr Sehnal, ale minul. O několik minut později pak mířil pouze doprostřed branky z ideální pozice Tomáš Nevřela. V 11. minutě posledně jmenovaný vyslal po lajně Jirky Stehlíka, ten prchl svému strážci a naservíroval míč na aktivního Petra Sehnala, který ve vyložené pozici těsně minul. Vilémovice se k prvnímu ohrožení dostaly až ve 12. minutě, ale obranným zákrokem se dobře prezentoval Laďa Daněk a následný brejk skončil pouze rohem. Následovala hra spíše ve středu hřiště, kde aktivitou hýřila dvojice veteránů Šenk-Nečas a dělala ve spolupráci se Sehnalem domácí defenzivě značné problémy. Poprvé udeřilo ve 23. minutě. Petr Sehnal našel Pavla Nečase, který potáhl blíže k vápnu a nikým neatakován trefil přímo pod břevno - 0:1. O dvě minuty později bylo ještě lépe. Po kombinační akci se do zakončení dostal Petr Sehnal, jeho střelu vyrazil domácí brankář pouze před sebe, kde se prosadil Josef Kučera a připsal si tak premiérovou branku - 0:2. I nadále jsme pokračovali v aktivitě a po spolupráci s Nečasem mířil Petr Sehnal opět těsně vedle. Vše si tak vynahradil ve 29. minutě. Josef kučera nevypustil téměř ztracený balon a dokázal jej dostat až na nabíhajícího Sehnala, který tváří v tvář nezaváhal - 0:3. Domácí se pokusili okamžitě odpovědět, ale po chybě obrany se neprosadil nikdo z dorážejících hráčů. Ve 34. minutě jsme rozehráli rychle roh, Jirka Stehlík zkusil štěstí z rohu vápna a jeho střelu tečoval Tomáš Nevřela. Domácí obrana tento pokus zblokovala, ale dvojice Sehnal-Nečas dostala domácí nadále pod tlak a odražený míč tak mohl Nevřela vrátit do sítě - 0:4. Před koncem poločasu se do šance dostal domácí Gross, ale vyběhnutého Hlaváčka se mu nepodařilo přesně přehodit. Další příležitost z trestného kopu z vápna zblokovala hostující zeď a tak se do kabin šlo za stavu 0:4.

Druhý poločas byl pravým opakem prvního. Zatáhli jsme se spíše do obranné ulity, domácí doplnili útok a snažili se prosadit. Hra se odehrávala spíše ve středu hřiště, kde se nám dařilo znepříjemnit hru domácímu Vorlickému. V 60. minutě mohl pátou branku přidat Olda Šenk, kterému na vápno sklepl Pavel Nečas, ale střela skončila metr vedle. O pět minut později zatáhl z poloviny hřiště míč Petr Sehnal, zasekávačkou se zbavil svého pronásledovatele, ale jeho střela postrádala razanci. Domácí zvyšovali na obrátkách a dostávali nás chvílemi do potíží. Většina jejich střeleckých pokusů ale byla z uctivé vzdálenosti a tak je likvidoval Filip Hlaváček. V 70. minutě po rohu a následném závaru naprosto sám na malém vápně zakončil domácí útočník vedle. O dvě minuty později pak střelu z 25 metrů vytáhl Filip Hlaváček na břevno. V 78. minutě pronikal do vápna domácí útočník a po kontaktu s obránci se dožadoval penalty, ale rozhodčí byl rezolutně proti. V 82. minutě po dalším závaru pak do střely hokejově skočil Radim Krempaský a zmařil další střelecký pokus. Do konce utkání se toho pak již moc neodehrálo a my tak zaslouženě vyhráli.

I když někteří hráči chyběli, náhradníci se předvedli ve výborném světle a potvdili, že i s nimi se musí počítat. Týmově jsme předvedli velmi dobrý výkon, kdy každý jezdil doslova po zadku. Nyní nás čekají poslední dva domácí duely, kde musíme na výsledky z posledních kol navázat. Pokud bude vidět opět chuť a vůle po vítězství, rozhodně nejsme bez šancí!

 

Sestava: Hlaváček - Šenkýř I., Daněk, Krempaský - Zukal, Nevřela, Šenk (82. Šenkýř M.), Stehlík - Kučera (74. Kunc), Nečas, Sehnal