17. kolo - Kotvrdovice : Vísky 3:0 (1:0) - v bojovném utkání jsme obstáli

18.04.2012 00:00

V dalším utkání se na kotvrdovické půdě představil tým Vísek, který ze dvou jarních utkání vydoloval 4 body, a když k tomu přidáme jejich typickou důraznou hru, tak nás nečekalo nic lehkého. Již sraz před utkáním nevypadal příznivě. Trenér Helán musel upustit od plánovaných změn v sestavě, protože řada hráčů nebyla k dispozici. Radim Krempaský opět není k nalezení, David Filip se prozatím nezapojil, Mirek Šenkýř se zranil a chyběli rovněž Filip Hlaváček a Aleš Henek. Do středu zálohy se tedy vysunul Zdeněk Šenkýř a jeho místo na předstoperovi zaujal jeho brácha Ivoš.

Od úvodních minut jsme se snažili mít více ze hry, ale povětšinou jsme naráželi do dobře postaveného bloku hostujícího celku. V úvodní šanci se po centru od Kamila Kunce ocitl Laďa Hansl, ale na hranici malého vápna minul balon. O 5 minut později pak byl k nelibosti domácích fanoušků hostům odpuštěn faul ve vápně, kdy byl stažen Laďa. Po 20minutách hry se osmělili i hosté a po rohu si vytvořili vyloženou šanci, kdy téměř na brankové čáře vykopával balon Petr Zukal. Hra se dále odehrávala spíše ve středu hřiště, kdy oba týmy narážely do zformovaných obran. Ve 35. minutě jsme mohli jít do vedení, kdy si na roh Kamila Kunce naběhl asi nejmenší hráč na hřišti Petr Zukal a hlavou překonal hostujícího brankáře. Bohužel k naší smůle tentokráte na brankové čáře odkopával hostující hráč do bezpečí. Zápas se zlomil ve 38. minutě. Jiří Stehlík podstoupil souboj u laviček s hostujícím záložníkem, došlo k vzájemným faulům, které rozhodčí pustil a nechal pokračovat ve hře. Frustrovaný hostující hráč poté neunesl emoce a zcela bez míče "sejmul" Jirky Stehlíka. Následovala oprávněná ČK a dlouhé diskuze u lavičky hostů. Těsně před odchodem do kabin jsme se ujali zaslouženého vedení. Petrovi Sehnalovi se naštěstí nepodařilo zakončit, míč se odrazil na malé vápno k jeho jmenovci Zukalovi, který k překvapení všech o břevno trefil - 1:0. (Se divím, že ses Zuky trefil branky.) 

Do druhého poločasu musel pro poranění stehenního svalu vystřídat Jirka Šenkýř, a tak se na místo obránce přesunul Ivoš Šenkýř, na předstopera Zdeněk Šenkýř a do středu naskočil "hráč druhého poločasu" Jiří Pátek. V kabině jsme byli nabádáni ke zlepšení hry, protože k dokonalosti hodně chybělo a zejména ve finální fázi jsme si počínali ukvapeně a řadu útoků jsme vlastní nepřesností a zbrklostí zbytečně zmařili.

V 53. minutě se do další šance dostal Petr Zukal, ale tentokráte jej brankář hostů vychytala křížnou střelu přes vápno vytáhl na roh. O 2 minuty později bylo definitivně rozhodnuto. Laďa Hansl vystřelil, míč se od břevna odrazil na brankovou čáru (asi už za) a pak se při dobíhání málem na brankové čáře pokopali Jirka Pátek a Petr Sehnal. Nakonec druhý jmenovaný dotlačil míč do branky - 2:0. Třetí branka padla v 75. minutě, kdy se pěkně trefil Laďa Hansl a to opět s pomocí břevna - 3:0. Další šance jsme v průběhu druhé půle nevyužili. Dalekonosnou střelu Jirky Stehlíka do růžku branky výborně vytáhl brankář hostů a v několika šancích selhal aktivní Jirka Pátek, kdy mu v zakončení chyběl potřebný klid. (Ale pobavil přítomné diváky, což je taky důležité.) Hosté se ve druhé půlce do šancí nedostávali, spíše drželi obranný blok a vyklidili střed pole, kde jsme měli nezvykle hodně prostoru.

Utkání tak skončilo naším zaslouženým vítězstvím, které se ale nerodilo lehce. Utkání to bylo samozřejmě velmi tvrdé, kdy rozhodčí umožnil hrát důrazně na hranici pravidel a do hry moc nezasahoval. Rozhodla nedisciplinovanost hostujícího záložníka, který svůj tým zbytečně oslabil. Přesto se hosté prezentovali sympatickým dojmem a můžeme být rádi, že tohoto soupeře máme zdárně za sebou. Naše hra sice pohledná nebyla, ale důležité jsou tři body.